panini * tojás * sonka
avagy így készíts bundás kenyeret panini sütőben!
Úgy látszik, én már sportot űzök a bundáskenyér-féleségek olajszag nélküli előállításából. Már volt ez a kettő, *tojás*kenyér*sonka* meg *bunda*sonka*kenyér* most meg itt egy újabb verzió. És bazi jó. Kipróbálni ér…
- 6 szelet kenyér
- 5 tojás
- 3 szelet sonka
- 10 dkg ementáli sajt
- 2 dkg parmezán
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- só, bors
Először is a panini sütőmet beizzítom, amíg előkészülök, szépen bemelegszik a melóra.
A tojásokat összetöröm, persze úgy, hogy a tartalmuk egy peremes, de lapos aljú tálba landoljon, ebben tudom majd a kenyérszeleteket beáztatni. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a tojást ízesíteni is kell lehet: bazsalikom, só és frissen őrölt bors. Ezek kellenek bele, majd az egészet homogénné keverem.
Hmm. Corey Taylor. Van, hogy álarcban énekel (Slipknot) úgy, hogy leesik a fejed a nyakadról. Van, hogy nincs rajta álarc (Stone Sour), és úgyis leesik a fejed a nyakadról… Vagy csak összeáll egy nótára Zakk Wylde-dal, az is baromi jó. És persze folyamatosan hülyeségeket beszél, de ez kit érdekel, csak írjon dalokat és zenéljen… ÉS vigyázzon magára, mert még az idén látni akarom…
Addig is itt a #válogatáskazi listája: Fabuless, Tired, Through Glass, Song #3, Brother, Inhale, Gone Sovereign / Absolute Zero, Made Of Scars. Kihagytam volna valamit?!
Most indulhat a pacsmagolás, egy szelet kenyeret mindkét oldalával belemártok a tojásos masszába, azt lerakom a vágódeszkára, megy rá a sonka, meg az ementáli egyharmada, persze reszelve, hogy minél könnyebben olvadjon. Erre kerül még egy tojás áztatta kenyérszelet. Elkészítem mind a három darabot – ennyi fér egyszerre a sütő két forró pofája közé -, majd mindegyiket bepakolom a forró lapra. Mielőtt a felső lapot rájuk csuknám, megszórom parmezán pehellyel (zöldséghámozóval farigcsálok pár szeletkét), és kb 6-8 perc alatt készre-ropogósra sütöm.
Ennyi idő elég arra, hogy kívül ropogós-bundás, belül meg egy kicsit szaftos, de megsült tojásos szendvicsbe haraphassak. A zseniálisan folyós sajt és a finom sonka meg már csak a ráadás.
Frissen, forrón is zseni, de ha esetleg marad – főleg, ha a három darabos verziót felszorzom – akkor hidegen is be lehet falni egész nyugodtan…
Legyél te is #gasztrocker, itt: www.facebook.com/rockandchili