2015. nov 03.

a reggeli muffin

írta: (R)ichie
a reggeli muffin

wpid-img_20151024_0937022.jpg.jpegElhatalmasodott rajtunk a muffin sütés, így azon gondolkodtam, hogy mire lehetne még használni a formát. Aztán eszembe jutott. Már olyan régen csináltam ezt, pedig úgy szerettük: legyen a muffin-papír bacon, a tészta meg tojás és sajt... Íme a tökéletes reggeli muffin receptje.

  • 6 db tojás
  • 6 szelet bacon
  • 5 dkg sajt
  • 0,5 fej lilahagyma
  • kiskanálnyi szárított bazsalikom
  • só, bors
  • kevés olaj

A sütőt 180 fokra bekapcsolom, a formában hat helyet beolajozok. Muszáj beolajozni, anélkül tuti beleragad a bacon (és még így is kihívás kiszedni...). A formákba hajtogatom a bacont, rászórok egy kevés szárított bazsalikomot, majd sajtot és vékonyra szelt és szálaira szedett lilahagymát teszek, ezekre ütök egy-egy tojást. Ha extrázni akarom - és persze akarom - akkor megy a tetejére pici sajt, pici chili, meg sópehely.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=q2zrS9hPG6Y[/embed]

Ozone Mama zenéjét szívesen hallgatom főzéshez is, a kocsi lejátszójából az új lemezt megjelenése óta nem tudom kivenni, úgyhogy egy reggeli összeütéséhez is jónak gondolom...

Az első videoklipjük a Sonic Glory albumról az egyik legerősebb számhoz készült, remélem lesz a személyes kedvencemhez is, a Hard Times-hoz is majd... ;) Ha még nem hallgattad meg az albumot, pótold gyorsan, az összes zene-streamelő oldalon fent vannak, és hogy melyik számról mit érdemes gondolni, azt meg itt, a grungery.hu oldalon megtudhatod. Érdekes zenei párhuzamokra láthatsz rá és több aha-élményt is szerezhetsz a lemezajánló olvasása közben...

A már jól előmelegedett sütőből 15 perc múlva kiveszem, és óvatosan, egy kenőlapáttal - vagy bármivel, ami kicsit hajlékony, és nem sérti fel a formát - kiügyeskedem a tojás-muffinokat.

Pirított mini kaláccsal például, nagyon finom.

[gallery type="rectangular" size="large" ids="1144,1143,1142,1141"]

Szólj hozzá

tojás muffin sajt bacon Ozone Mama