jég * tea * méz
... avagy jeges tea azokra a forró napokra.
A hátadon csorog a víz, hunyorogva lépdelsz a forró térköves járdán, halkan szidva magad, hogy megint a melóhelyeden hagytad a napszemüveged? Szitkozódj, persze, de gondolj arra, hogy otthon kinyitod a hűtődet és a reggel bekészített jegesteából hatalmasakat kortyolva hűsíted magad. Hogy aztán persze kiizzadd* magadból az egészet egy pillanat alatt, de azért jólesően csettints, hogy ez bizony kafa volt!
*személyes rekord egy szón belül duplázott betűk tekintetében.
Ez egy hidegen áztatott tea recept készítési leírás:
Vegyél elő egy legalább literes kancsót. Készíts elő három filter teát (lehet kétféle is, hibiszkusz + mangó vagy zöldtea + citrusmix). Lapátolj bele 2 evőkanálnyi mézet a kancsóba. Öntsd tele hideg, szűrt vízzel és kavard alaposan fel. Ne aggodalmaskodj, lesz ideje feloldódni a méznek. Engedd bele a filtereket. Turbózhatod citrom/gapefruit/narancs darabkákkal. Csukd rá a hűtőt legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész nap hűsöl.
Amikor késznek ítéled, vedd ki a kancsóból a filtereket, és keverd fel az italt. Az első pohár erőteljes, gyömülcsös és igazán teás íz lesz. Ha kb a harmada elfogyott a teának, akkor fel szoktam önteni szódával, úgy kicsit tompul az íze, de még frissítőbb, szomjoltóbb lesz.
Ha kiürült a kancsó, tölsd újra, variálj a filterekkel, gyümölcslével turbózd a saját készítésű jegesteád.
Amíg meg iszogatsz, hallgasd meg a legújabb kedvenc bandám:
Az EiLEMA 40-es arcokból összeállt rythm'n'grunge banda, baromi jó hangzással, remek szövegekkel és olyan ritmusokkal, amik bármin átvisznek - akár még a forró térköves járdákon is, napszemüveg nélkül, ugye ;). Az új LP a megjelenés napjától a kedvenc spotify lejátszásom, úgyhogy kössétek fel a gatyát, és hallgassátok végig őket, mert megéri!