tojás, kenyér, sonka
Ki ne szeretné a bundás kenyeret? Én szeretem. Főleg gulyáskrémmel pöttyözve, egy jó citromos teával bármelyik reggel jöhet. Csak ne lenne olyan büdös olajszag utána, hogy pizsamában kelljen csinálni, ami utána rögtön a szennyesbe dobódik... Erre jó válasz ez a hibrid megoldás, mint tulajdonképpen ez egy kenyérpuding, amihez bundás kenyér összetevőit használom fel.
- 12 db szeletelt kenyér
- 6 db tojás
- 6 szelet sonka
- 6 szelet sajt
- 0,5 dl tej
- 5 dkg parmezán
- só, bors
A PHILM Dave Lombardo "hobbizenekara". Ismerős a név? Persze. Ő dobolt a Slayerben... Az ok, amiért most ide linkelem őket, az az, hogy nemrég voltunk az A38-as koncertjükön. Ami nagyon-nagyon-nagyon tetszett!
A tojásokat felverem a tejjel együtt, sózom, borsozom. Ebben a tálba beleforgatok egy szelet kenyeret, az előtte alaposan kiolajozott tepsibe fektetem, sonkát, sajtot teszek rá, és egy másik tojásba forgatott kenyérrel lefedem. Telerakom a tepsit az előbbiek szerint, a maradék tojást egyenletesen ráöntöm a szorosan egymás mellé tett kenyerekre. Parmezánt reszelek rájuk, és a 180 sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.
Sonka, tojás, kenyér. A végén mégis itt a Húsvét?!
[gallery type="rectangular" size="medium" ids="808,806,805"]