2015. ápr 22.

a felrázó pinot-ok

írta: (R)ichie
a felrázó pinot-ok

Bemutatom nektek Makra Zoltán borszerető barátomat, akit megkértem, írjon néhány gondolatot egy-két borral kapcsolatos tapasztalatáról... Olvassátok Zoli értő sorait, ezennel elindul a rock*and*chili legújabb része, a BORSAROK.

wpid-img-20150419-wa00202.jpg.jpeg

Szeles-esős, barátságtalan péntek este, kis faház, tele barátokkal. Isten háta mögött, távol mindentől, közel a természethez. Csak a pálinka és mi.. Na jó, fröccsözünk is..

Ugrás..

Másnap iszonyú arccal ébredés, egymást ijesztgetjük. Lehet, hogy kár volt a teljes szivart elszívni?! AC/DC-re vágjuk a hagymát, készül a rettenet rántotta, mangalicasonka, hagyma, tojás egyvelege. Kell a kalória, este nagy volt a veszteségünk belőle. Korai búcsú a társaságtól, rendbe kéne tenni magam, estig enyémek a gyerekek.

Fel kell ráznom magam.

Hűtő, jéghideg ásványvíz, túl kemény, túl kevés. Ízeket akarok! Megtaláltam! Feind Pinot blanc-gris, 13-ból. Lehengerlő gyümölcsösség orrban, mangóval, körtével, virágokkal. Lendületes savak, könnyed, épp elég test, szolid alkohol, pici maradékcukor, csak a kerekségért. Szódáért kiállt, és már érzem is a Normaflor-hatást. Rendben vagyok, 800 Ft-ért, gyógyszer nélkül.

Mehetünk a játszótérre..

És hozzá egy kis Váczi Eszter White Stripes, a fehér borhoz pont passzol:

https://www.youtube.com/watch?v=0J2QdDbelmY

Szólj hozzá

pinot blanc pinot gris 2013 The White Stripes Feind