sütőben sült sültek
[caption id="attachment_350" align="aligncenter" ] megsültek[/caption]
Van az úgy, hogy az embernek napok óta csak egy dolog jár a fejében... Azután megvalósítja. Azon a héten az egyik dolog, ami többször is megfordult a fejemben, az a sült húsok és sült krumpli tengelyen mozgott. A gondolatot elhatározás, azt bevásárlás, majd a megvalósítás követte, persze élve a hús mellé egy kis kolbász is becsúszott - mert persze a kínálkozó lehetőségeket ki kell használni, főleg, ha azok mézes-chilis kolbászok formájában jelentkeznek. Nézzetek körül mindig.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WnisBb2rVOg[/embed]
Ez a videó - na meg maga a szám - még ma is tud hipnotizálni, mint megannyi RHCP dal. Emlékszem, amikor kijött a videó, rengetegszer megnéztem, és simán el tudom képzelni, hogy ezek az őrültek ugyanígy viselkednek otthon is: Flea a nőjével ugrál, mint egy hülyegyerek, majd bugyira vetkőzve telefújják egymást tejszínhabbal, Chad Smith meg tuti, hogy otthon a budin is dobolni szokott - most mér', más meg facebookozik. Szóval van benne elég lüktetés és őrültség, hogy egy kis jókedvet csináljon bennem. Bármikor.
tipp: bontsatok egy italt, és keressetek rá a <<Look around interactive>> szavakra, és szóljatok mindenkinek, hogy nem értek rá egy ideig... ;)
És a hozzávalók:
- 2 kg sütni való krumpli
- 0,5 kg sertés tarja
- 0,4 kg mézes-chilis kolbász
- 3 fej édes fehér hagyma
- só, bors
Nincs nagy bonyolultság, a krumplit meghámozni, fél centi vastag karikákra vágni, a hagymákkal ugyanezt kell tenni. Egy réteg krumpli után egy réteg hagyma, ami után persze még egy sor krumpli jön. Közben meg bőszen sózom és borsozom, a sütőt meg bekapcsolom 180 fokra.
A krumpli-hagyma-krumpli ágyra teszem a beborsozott tarjaszeleteket, és az alaposan megszurkált kolbászokat. A belőlük kisült zsírok ízesítik meg a krumplit, ami így nem lesz száraz, a húsok meg nem lesznek zsírosak, úgyhogy ez így nagyon jó kombináció.
Kb. háromnegyed óra alatt megsülnek a húsok, amiket negyed óránként megforgattam, hogy mindenhol egyenletesen átsüljenek (és kicsöpögjenek). Ekkor kivettem a kész húsokat, és még negyed órát hagytam ropogósra sülni a krumplit.
[gallery columns="2" type="rectangular" ids="354,352,351,349"]Tányérra szedtem, ropogós káposztasalátával (és lélekben egy pohár sörrel) tálaltam. Jó volt a kétféle ízesítésű krumpli - egyik része tarjás (kicsit édeskésebb, jellegzetesen sertészsíros), másik fele kolbászos (erőteljesebb, "piros zsíros", ráadásul kis méz és sok chili is érződött benne).
Szerintetek maradt?!