2015. feb 19.

sütőben sült sültek

írta: (R)ichie
sütőben sült sültek

[caption id="attachment_350" align="aligncenter" ]wpid-dsc_6527.jpg megsültek[/caption]

Van az úgy, hogy az embernek napok óta csak egy dolog jár a fejében... Azután megvalósítja. Azon a héten az egyik dolog, ami többször is megfordult a fejemben, az a sült húsok és sült krumpli tengelyen mozgott. A gondolatot elhatározás, azt bevásárlás, majd a megvalósítás követte, persze élve a hús mellé egy kis kolbász is becsúszott - mert persze a kínálkozó lehetőségeket ki kell használni, főleg, ha azok mézes-chilis kolbászok formájában jelentkeznek. Nézzetek körül mindig.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WnisBb2rVOg[/embed]

Ez a videó - na meg maga a szám - még ma is tud hipnotizálni, mint megannyi RHCP dal. Emlékszem, amikor kijött a videó, rengetegszer megnéztem, és simán el tudom képzelni, hogy ezek az őrültek ugyanígy viselkednek otthon is: Flea a nőjével ugrál, mint egy hülyegyerek, majd bugyira vetkőzve telefújják egymást tejszínhabbal, Chad Smith meg tuti, hogy otthon a budin is dobolni szokott - most mér', más meg facebookozik. Szóval van benne elég lüktetés és őrültség, hogy egy kis jókedvet csináljon bennem. Bármikor.

tipp: bontsatok egy italt, és keressetek rá a <<Look around interactive>> szavakra, és szóljatok mindenkinek, hogy nem értek rá egy ideig... ;)

És a hozzávalók:

  • 2 kg sütni való krumpli
  • 0,5 kg sertés tarja
  • 0,4 kg mézes-chilis kolbász
  • 3 fej édes fehér hagyma
  • só, bors

Nincs nagy bonyolultság, a krumplit meghámozni, fél centi vastag karikákra vágni, a hagymákkal ugyanezt kell tenni. Egy réteg krumpli után egy réteg hagyma, ami után persze még egy sor krumpli jön. Közben meg bőszen sózom és borsozom, a sütőt meg bekapcsolom 180 fokra.

A krumpli-hagyma-krumpli ágyra teszem a beborsozott tarjaszeleteket, és az alaposan megszurkált kolbászokat. A belőlük kisült zsírok ízesítik meg a krumplit, ami így nem lesz száraz, a húsok meg nem lesznek zsírosak, úgyhogy ez így nagyon jó kombináció.

Kb. háromnegyed óra alatt megsülnek a húsok, amiket negyed óránként megforgattam, hogy mindenhol egyenletesen átsüljenek (és kicsöpögjenek). Ekkor kivettem a kész húsokat, és még negyed órát hagytam ropogósra sülni a krumplit.

[gallery columns="2" type="rectangular" ids="354,352,351,349"]

Tányérra szedtem, ropogós káposztasalátával (és lélekben egy pohár sörrel) tálaltam. Jó volt a kétféle ízesítésű krumpli - egyik része tarjás (kicsit édeskésebb, jellegzetesen sertészsíros), másik fele kolbászos (erőteljesebb, "piros zsíros", ráadásul kis méz és sok chili is érződött benne).

Szerintetek maradt?!

Szólj hozzá

krumpli hagyma sertés kolbász tarja RHCP Look around