brokkoli-leves-gyöngy
Brokkolileves / levesgyöngy.
Tipikus gombhoz-a-kabát étel ez: a gyerekek megőrülnek a levesgyöngyért, gondoltam akkor már ehhez az olajban sült szörnyűséghez valami egészséges dukál. Valami zöld. Szuperzöld. Így lett brokkoli krémleves az ebéd egyik fele.
- 1 egész fej brokkoli
- 1 szál sárgarépa
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 zöldséges leveskocka
- olaj
- só, bors
Kaszabolással kezdek, a brokkolit kisebb rózsákra, a hagymát finomra, a sárgarépát nagyobb darabokra vagdalom. Az egész zöldséghalmot kevés olajon megpirítom, forró vízzel felöntöm. Amikor újra forr, beledobom a megpucolt és a kés lapjával megroppantott fokhagymagerezdet, meg belemorzsolom a leveskockát.
Sózom, borsozom, jól megkeverem.
Főzöm az egészet közepes lángon addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor előveszem a kézi mixerem és kíméletlenül leturmixolok mindent, ami a lábosban van. Beledobom a kanálnyi keményítőt is, ezzel is turmixolom egy kicsit, hogy egyenletesen eloszlassam, majd még öt percig gyöngyözve forralom, hogy a keményítőnek ne maradjon kellemetlen mellékíze.
A végén dobok bele egy kicsi vajat, hadd fényesítse a levest.
Itt tudsz csatlakozni a #gasztrocker -ekhez: www.facebook.com/rockandchili Várunk! ;)