2015. okt 09.

padlizsán, rizs és curry

írta: (R)ichie
padlizsán, rizs és curry

wpid-dsc_86332.jpg.jpeg

Így ősszel jönnek az esős, szürke befordulós esték, nyúlik a levegő, szakad az ég. Amikor a kabátodat nem tudod már simán a fogasra tenni, amikor hazaérsz, mert összevizezné a többit... Na ilyenkor jól esik valami fűszeres, de nem túl nehéz kaja (két egy pohár nehéz vörösborral). Ez a töltött padlizsán segít átvészelni a sötét, zuhogós időszakokat. A curry-íz miatt a hús sem hiányzik, elég testes, melegséggel tölti el a szád. Szóval nincs depi, csak kaja kifulladásig (és persze pia meg rock)!

  • 2 db közepes padlizsán
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 2 ek curry paszta
  • 5 dkg parmezán
  • olaj, olívaolaj
  • só, bors

Nekiugrom a hagymának, apróra vágom, a tálba kaparom a félbevágott padlizsánok belsejét. Az apróra vágott fokhagymával összekeverem az egészet.

Egy kisebb lábasban olajat hevítek, rászórom a rizst, kicsit megpirítom és felöntöm kétszer annyi forróvízzel, beledobom a leveskockát, kevergetem, majd lefedem. Öt perc múlva újra keverem, lefedem és lekapcsolom a tűzhelyet alatta. Hagyom 15 percet, és kész a rizs.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XjPIRm7PjZw[/embed]

A serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom a curry pasztát, hozzádobom a hagyma-padlizsán kombót, és nagyjából megsütöm. Aztán hozzákeverem a rizshez, és a tepsibe pakolt padlizsán-héjakba halmozom az így kapott pasztát. A tetejükre reszelek némi parmezánt, meglöttyintem pici olívaolajjal és irány a sütő 160 fokon, max 15 percre - amíg meg nem pirul a teteje.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="708,709"]

Na most már bontsunk egy bort...

Szólj hozzá

padlizsán curry Jack Jack