2015. aug 26.

bunda

írta: (R)ichie
bunda

wpid-dsc_90492.jpg.jpeg... és most nem a fociról fog szó esni. És az állatvédők se hördüljenek, egy cuki bundás állatka egyetlen pöndörödő szőrszálacskája sem fog tovább görbülni. Itt és most csirkét panírozunk. Amit aztán kisütünk, de nem olajban. És persze egy kis olasz csavart sem hagynék ki... (nyugi, még mindig nem foci a téma)

Imádom a bundázott ételeket, még a nem húsosokat is, de mostanában sokszor belefutottam olajban tocsogós, túlsütött darabokba (lehet nem food-courtokban kellene ebédelnem...). Úgyhogy itthon nem az olajban sült vonalat követtem, hanem egy sokkal könnyebben kezelhető és a lakást-egyáltalán-nem-olajszaggal-elárasztó módszert.

  • 1 kg csirkecomb és szárny
  • 3 száraz zsömle
  • 7 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors, só

A csirkerészeket alaposan megmosom, megtisztítom, majd sorba helyezem egy nagy tepsiben. Sóval, borssal alaposan meghintem és 30 percre sütőbe teszem, 180 fokon.

Amíg sül a hús, ráérősen elkészítem a panírt: késes robotgépbe tépkedem a zsömlét, mellékockázom a sajtot és kisebb darabokra vágva beledobom a fokhagymát is (ha épp nincs a közelben olyan, aki nem bírja a csípőset, még egy egész szárított chilit is beledobok). Kis ideig összekaszaboltatom a géppel a morzsának valót, de nem várom meg, amíg finom porrá őrlődik az anyag, szilánkos, nagyobb darabokat akarok a húsra rátapasztani.

Elég hamar készen vagyok a morzsa-gyártással is, úgyhogy van idő megnézni akár még egy  Ørdøg-klipet is, pl ezt:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Qb602hkVGeY[/embed]

Ha már legalább fél órája sültek a húsok, a tepsit kiveszem, és olívaolajjal bekenem őket egy kenőecsettel, majd egy fogóval átteszem egyesével őket egy magasfalú dobozba, amiben van a morzsa. A dobozt megrázom, a morzsa rátapad a húsra, visszateszem a tepsibe, és amikor az összeset bepaníroztam így, visszadugom a sütőbe még fél órára, hogy teljesen átsüljenek a combok meg a szárnyak. Persze mellé dobok pár szem steak burgonyát is, legyen mit enni a hús mellé...

[gallery type="rectangular" ids="762,761,759"]

Ez azért egyszerűbb, mint egy Puskás-csel, ugye?

Szólj hozzá

csirke parmezán panír Ørdøg