krumplifőzelék
Főzelék. Nem sokszor eszem, de most két napig ez lesz... És végül is a fasírttal elmegy.
- 2 kg krumpli
- 1 liter tej
- 0,5 liter tejszín
- 1 kispohár tejföl
- 4 ek liszt
- 6 db babér levél
- só, fokhagymapor
https://www.youtube.com/watch?v=0jHhbyW3qyo
Közben elkészítem a fasírtot (ami miatt főzeléket eszem):
- 1 kg darált sertéshús (30%)
- 2 ek madras curry por
- 1 ek só
- 1 ek szárított zsálya
- nagyszemű panírmorzsa
- olaj
Kb fél centis olajban lassan, türelmesen kisütöm, kis adagokban, gyakran forgatva. A készeket papírtörlőre rakom és azzal is takarom le, hogy ne hűljenek ki olyan gyorsan.
Vissza a főzelékhez: elkészítem a rántást, kevés olajon gyakran kevergetve lisztet pirítok, majd lekapcsolom tüzet, felöntöm a tejjel, a tejszínnel és a tejföllel. Nem nyúlok hozzá, nem kevergetem. Kb. 5 percig. aztán habverővel elkeverem, így nekem nem lett csomós.
A krumpliról leöntöm a főzővizet, úgy, hogy csak a feléig érjen, majd hozzáöntöm a rántást. Így forralom kb. 10 percig, ekkor eltűnik a lisztes íz is.
Hát ennyi. Ugyan a főszereplő a fasírt, de azért a krumplifőzelék sem rossz... Igazából szuper, nem?!