Rock And Chili #gasztrocker

Kaja, pia, rock!

Utolsó kommentek:

(R)ichie 2021.08.13. 22:23:28

@olvasóink írták: wow, újabb variáció! (azért remélem a két használat között nem sok idő telt el...

Bejegyzés: kukorica * tűz * fűszer

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2021.08.13. 10:59:01

Kihűlt főttkukoricát melegítettem át egy serpenyőben, amiben előttem valaki juhturós-szalommás tésztát készített. Isteni volt. :)

Bejegyzés: kukorica * tűz * fűszer

Attilajukkaja 2019.09.04. 20:49:55

@ételizésítő:
Tanulj egy kis tiszteletet a beszélgetőpartnereddel szemben, akkor talán majd válaszolok neked. Addig meg szépen olvasd vissza, hogy mit is írtál a pontypatkóról!

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

ételizésítő 2019.09.01. 21:12:01

@Attilajukkaja:
Nem, nyuszi, mondtam, hogy tanulj meg értő módon olvasni, mert sokat segít az írott szöveg értelmezésében.
Arról volt szó, hogy a patisszonnal kapcsolatban nem értettem soha a pontypatkózást, mert nem is hasonlít hozzá, sem kinézetre, sem ízre.

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

Attilajukkaja 2019.08.29. 15:36:14

@ételizésítő:
Nyuszi? Ez így meg mégis hogyan?
Amúgy vesd össze ezt a két beírásodat mielőtt értetlennek neveznél: "kinézetre sem hasonlít, ízre meg pláne nem" és "nem a patkóhoz nem hasonlít egyik vagy másik ízre meg kinézetre".
Az elsőt arra írtad, hogy nem érted a pontypatkót miért nevezik patkónak, még akkor is, ha közben valami egészen másra gondoltál.

@(R)ichie: Szerintem sem. :o)

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

ételizésítő 2019.08.28. 04:41:28

@Attilajukkaja:
Jaj, nyuszi, nem a patkóhoz nem hasonlít egyik vagy másik ízre meg kinézetre, hanem a patisszon a pontypatkóhoz.

@(R)ichie:
Hát téged sem a szövegértési képességedért fognak ellopni, cimbora.

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

(R)ichie 2019.08.27. 23:24:44

@Attilajukkaja: szerintem itt nem Te értettél félre valamit...

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

Attilajukkaja 2019.08.27. 16:56:56

@ételizésítő:
?????
Mit értettem félre azon, hogy "kinézetre sem hasonlít, ízre meg pláne nem"?

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

ételizésítő 2019.08.26. 22:31:49

@Attilajukkaja:
Hát ha megtanulnál olvasni, az sokat segítene az írott szöveg értelmezésében. :-)

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

Attilajukkaja 2019.08.26. 17:20:47

@(R)ichie:
Igen, van gyakorlati haszna, de csak akkor, ha hagyod állni, hogy puhuljon a tök, utána leöblíteni, megszárítgatni. Kicsit pepecs, de szerintem megéri. A borsozást én is a végére hagynám.

@ételizésítő:
"Szerintem kinézetre sem hasonlít, ízre meg pláne nem"
Még sosem kóstoltam rántott lópatkót, de a ponty- vagy a tökpatkó bizonyára puhább az eredetinél. :o)))
A szeletek alakjában viszont hogy nem látod a patkót?
Amúgy a ponty vásárlása nagyon bizalmi dolog. Van ahol egész jóízűt árulnak, de én sem bízom benne. Hosszú évek óta nem ettem pontyot, de az egyik vendéglőben csak vegyes halászlé volt, ezért azt rendeltem. mert halászlét akartam enni. Utána hosszasan elbeszélgettem a pincérrel, aki elárulta, mitől volt az ő pontyuk finom.

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

ételizésítő 2019.08.26. 15:34:43

Pontypatkó egybe (kétszavas összetételt MINDIG egybeírunk).
Panírösszetevő szintén, bár az 3 szónak számít a két szótagú igekötő miatt, de ragok nélkül nem több mint 6 szótag.

Egyébként imádom, bár ezt a pontypatkózást sosem értettem. Szerintem kinézetre sem hasonlít, ízre meg pláne nem.

Én fritőzben szoktam sütni. Egyszerűbb (nekem).

Én pontyot, mióta csak hizlalt halastavit lehet kapni, folyamit nem (pár fasz horgász miatt letiltották a halászatot), nem eszem. Zsíros, undorító.
A csillagtök nem.

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

(R)ichie 2019.08.26. 15:06:22

@Attilajukkaja: Egyetértek, én is több csillagtököt eszek rántva, mint pontyot! ;) A sózás jó trükk, kifelejtettem a leírásból, én még be is borsoztam most őket. Mondjuk én csak ízesítésként tekintettem erre a mozzanatra, de ezekszerint van gyakorlati haszna is. Köszi! ;)

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

Attilajukkaja 2019.08.26. 13:29:14

A rántott csillagtök patkó sokkal finomabb, mint a bundázott ponty.
Én kicsit előre lesózom a tökszeleteket, mert "izzadás" és szárítás után gyorsabban átsülnek, kevesebb időt töltenek az olajban.

Bejegyzés: bunda * nyár * patiszon

tetsab 2019.03.21. 12:32:47

És ha már Black Sabbath, akkor Bill Ward dobost is említsük meg :)
doublecheckvegan.com/black-sabbath-vegan/

Bejegyzés: töpörtyű * mustár * tejföl

Bobby Newmark 2018.11.20. 23:16:51

40 perc kurvára nem gyors.

Bejegyzés: garnéla * tejszín * chili

korcs75 · http://bringabuzi.blog.hu 2018.10.06. 11:33:34

Az a klasszikus kelt tészta igazából egy linzer tészta. A kettő "picit" különbözik ;-) Szerintem javítsátok, igény szerint meg törölhető a kommentem utána ;-)

Bejegyzés: Almavirág * Alföld * Gulyás

staropramen 2018.09.29. 15:21:55

" Ennek köze lehet egy bizonyos Petőfi Sándor nevű úrnak, aki errefelé született Petrovics néven"

Errefelé =220 km

No ezért kellett volna kimaradni.

Bejegyzés: Almavirág * Alföld * Gulyás
süti beállítások módosítása