2018. dec 11.

saját * kávé * ajándék

írta: (R)ichie
saját * kávé * ajándék

... avagy ötletelés kávés ajándék témában Karácsonyra.

img_20181211_081901.jpg

Kérem, hogy a hagyományos kávéfőzővel rendelkező ismerőseim ne nagyon olvassák a posztot. Vagy tudjátok mit, olvassátok, és várjátok izgatottan, mikor csenget a Jézuska. Vagy az Angyalka. Esetleg a postás... 

Szóval, kávébolondként mi mást is adhatna az ember ajándékba, mint saját maga által pörkölt kávét. Frisset. Illatosat. Eredetit. Amilyen másnak nincs. 

Ha már profi otthonpörkölő vagy, kiválaszthatsz egyet, ami a saját kedvenced, így egy kicsit magából ad az ember, a reggeleiből, ahogy ő szokott kávézni.

Vagy minden ismerősödet sorold két - három kategóriába és minden csoportnak más-más kávétípust, más-más pörkölési szinttel ajándékozz.

Persze az ultimate pro tipp, ha mindenkinek személyre szabottan pörkölsz kávét. Soknak tűnhet ez (pénzben és időben is), de ha összevetjük egy harmadik-negyedik darab kávéstermosszal pl (árban és utánajárásban) , már nem is olyan vészes - szerintem. 

Ha mostanában kapott el a gépszíj az otthonpörkölésre, esetleg az első pörköléseid egyikét ajándékoznád valakiknek, akkor a kávéleírásokat átböngszve is lehet remek kávéra bukkani és azt pörkölni. Akár a termőhely, akár a javasolt fogyasztási mód érdekes lehet.

A lényeg az egyedi és (sokszor) megismételhetetlen élmény, na meg a jó design. Mert hát ajándékot nem adunk oda csak úgy, odalökve, annak jól is kell kinéznie!

Azért az ajándékkészítés közbeni headbangeléssel óvatosan... Leo Moracchiolival szinte minden szám jobb - legálbbis így még néha elmosolyodom ezen a számon is, pedig... :)

Nem is tudom, melyik az egyszerűbb, és látványosabb megoldás:

Celofánnal csomagold be a (már félig üres) borosüveget, úgy, hogy az alján összecelluxozod a csomagolást. Csúsztasd ki az üveget (lehet újra tölteni belőle), az így kapott hengeres pakkot töltsd meg a frissen pörkölt (de már teljesen kihűlt) kávéval. Egy masni, meg pofás címke - akár öntapadós, akár szalagra fűzött cetli - és kész.

A másik ötlet, hogy kávésdobozba rakod eleve a kávét, így egy egyszerűbb csomagolású, de komplex ajándékot kap a célszemély. 

(A harmadik a pofás papírzacskóba tett kávé, de abban hamar elillan az illata...) 

Elég egyszerű, de látványos ajándék a saját pörkölésű kávé, igaz?

Ja, hogy hogyan kell kávét pörkölni? Azt pl. itt elolvashatod. Azonban vigyázz, nehogy függő legyél.. (csak nyugodtan, ez nem ártalmas ;)) 

Legyél te is #gasztrocker, itt: www.facebook.com/rockandchili 

img_20181211_082019.jpg

img_20181209_132006.jpg

Szólj hozzá

kávé karácsony ajándék otthonpörkölés