2015. feb 13.

hot dog

írta: (R)ichie
hot dog

wpid-dsc_65022.jpg.jpegEzt a fajta hot dog-ot már tizennégy éves korom óta eszem, persze mindig kicsit máshogy. Merthogy nyolcadikos koromban megtörtént az, ami sok gyerekkel sokkal előbb - és másokkal soha: táborba mentem. Ez meghatározó élmény volt (pozitív értelemben), de most nem ez a téma... Ott az egyik vacsorára Gyula bácsi és Éva néni vezérletével az ifik hot dog vacsorát csináltak: félbevágott zsömlébe középen bevágva egy fél virslit és ketchupot tettek.

Azóta eltelt egy kevés idő, az én fizimiskám, és a hot dog is átalakult. Illetve variálódott...

A gasztrock blog szellemisége alapján most jöhetne a Limp Bizkit féle Hot dog, de tavaly láttam őket élőben a budapesti Park-ban, és nagyon nem győztek meg. Bezzeg előtte Rob Zombie-ék, ők nagyot ütöttek (ugyanis lehet, hogy rossz volt a sorrend, tényleg kettéharapták showban is a főzenekarnak kikiáltott puha kekszet), így tessék tőlük meghallgatni ezt:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VK16w_Esrno[/embed]

A gyerekek nagyon szeretik, így viszonylag sokszor ez a vacsora itthon. Gyorsan, egyszerűen megvan, lehet variálni, annak megfelelően, ki hogyan szereti. Ha van friss zsömle, meg virsli, akkor a többi belevaló az itthoni készletből megvan, szóval könnyen rábeszélhető vagyok a hot dogra.

Az alap a friss zsömle, hosszában teljesen félbe, majd a vágott felén megint hosszában bevágom, de ott már nem teljesen. Ebbe a szétnyitott fél zsömlébe kerül minden belevaló: az alap a mini virsli, amit szintén félbe vágok. Nem spórolásból, egyszerűen elég bele (igen, ezt én mondom, a nagy húsevő), annyi minden kerül még mellé. Gyerekverzióba általában ketchup és majonéz, na meg a nagy kedvenc: pirított hagyma. Opciónak szokott még lenni savanyú uborka karikázva, bébispenót vagy rukkola,

Nyáron grillezett nürnbergi kolbászkával tömöm tele. Az nagyon üt.

Én vagy egész magos dijoni mustárral vagy édes chilis szósszal eszem. Ha épp van itthon sajt, akkor azt is tömök bele. Meg teszek hozzá valami igazán csípőset. Van, amikor a Heinz Hot sauce-ával, van amikor Tabasco-val pettyezem a zsömlét .

Na az az igazi chili dog.

Szólj hozzá

mustár majonéz chili virsli ketchup Rob Zombie pirított hagyma Feel So Numb nürnbergi kolbász