2014. dec 26.

kaviár

írta: (R)ichie
kaviár

[caption id="" align="aligncenter" ]image Amerikai palacsintán magyar tejföl, amin orosz kaviár van. Nesze neked hidegháború.[/caption]

 

Ez a poszt igazából az amerikai palacsintáról szól, mert vajmi keveset tudok a kaviárról, azon kívül, hogy finom.

Most éppen ünnepi menü előételeként pompázott egy kis tejföl és még kisebb kaviár halom alatt, de nálam sokszor ez a reggeli. Édesen vagy sósan, egy kutya.

A hozzávalók :

  • 3 tojás
  • 15 púpozott evőkanál liszt (vagy kicsit több
  • 2 dl tej (vagy kicsit több)
  • 0,5 tasak sütőpor
  • csipet só
Az opciók:
Ha csak édesen esszük, akkor 2 evőkanál cukor, feltétnek lekvár, porcukor, kakaópor, csokiszósz.

Ha sanszos (és általában az), hogy sósan esszük, akkor nincs cukor, helyette van alaposan pirított bacon szelet és konzerv kukorica. (de most van egy bontott üveg kaviár, úgyhogy tolom majd tejföllel is...)

http://www.youtube.com/watch?v=2Qk1oCnlBG0

A processz a tojások szétválasztásával kezdődik, a sárgájához hozzájön a többi hozzávaló, és alaposan összekeverem. Ha túl híg, lisztet szórok bele, ha túl sűrű,  tejet öntök hozzá.
Fehérjét kemény habbá verem, majd alaposan beleforgatom a tésztába, nem baj, ha összetörik a hab, úgyis eléggé besűríti.

Ezután tapadásmentes serpenyőt hevítek, ha már forró, beleöntögetem a keverőtálból (aminek van ráadásul kis csőre, ahol frankón tudok csepegtessük) kis adagokban a tésztát úgy, hogy kb. öt centis körök alakuljanak ki. Hamar megfordítom őket, nehogy megégjenek.

Ha kész az összes, lehet enni. Vagy már közben is, ha annyira éhes valaki...

A fenti adagból lesz vagy harminc korong. Sok? Csak annak tűnik...

Szólj hozzá

tej tojás tejföl kaviár lekvár bacon kukorica liszt amerikai palacsinta Warpigs