2016. ápr 22.

brokkoli-leves-gyöngy

írta: (R)ichie
brokkoli-leves-gyöngy

img_20160403_1231262.jpg.jpg

Brokkolileves / levesgyöngy.

Tipikus gombhoz-a-kabát étel ez: a gyerekek megőrülnek a levesgyöngyért, gondoltam akkor már ehhez az olajban sült szörnyűséghez valami egészséges dukál. Valami zöld. Szuperzöld. Így lett brokkoli krémleves az ebéd egyik fele.

  • 1 egész fej brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 zöldséges leveskocka
  • olaj
  • só, bors

Kaszabolással kezdek, a brokkolit kisebb rózsákra, a hagymát finomra, a sárgarépát nagyobb darabokra vagdalom. Az egész zöldséghalmot kevés olajon megpirítom, forró vízzel felöntöm. Amikor újra forr, beledobom a megpucolt és a kés lapjával megroppantott fokhagymagerezdet, meg belemorzsolom a leveskockát.

Sózom, borsozom, jól megkeverem.

Főzöm az egészet közepes lángon addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor előveszem a kézi mixerem és kíméletlenül leturmixolok mindent, ami a lábosban van. Beledobom a kanálnyi keményítőt is, ezzel is turmixolom egy kicsit, hogy egyenletesen eloszlassam, majd még öt percig gyöngyözve forralom, hogy a keményítőnek ne maradjon kellemetlen mellékíze.

A végén dobok bele egy kicsi vajat, hadd fényesítse a levest.

img_20160403_1231132.jpg

img_20160403_1230402.jpg

img_20160402_1052212.jpg

img_20160402_10521422.jpg

img_20160402_1052142.jpg

Itt tudsz csatlakozni a #gasztrocker -ekhez: www.facebook.com/rockandchili Várunk! ;)

Szólj hozzá

répa hagyma brokkoli levesgyöngy