2015. sze 29.

cukkini, bacon és tészta

írta: (R)ichie
cukkini, bacon és tészta

wpid-img_20150921_1825323.jpg.jpegTésztát bármikor tudok enni. Bármikor. Ebédre, vacsorára, jéghidegen éjjel a hűtőből, amikor hazajövök egy koncertről, ebéd után, amikor a maradékot eltenném elteszem a hűtőbe. Most egy mi-van-a-frigóban típusú recept következik, hiszen legutóbb találtam egy cukkinit és egy doboz tejszínt a hűtőmben. Tészta meg mindig van itthon.

  • 1 db közepes cukkini
  • 500 gr linguine tészta
  • 250 gr kockázott bacon
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • parmezán
  • só, bors, olaj

A lilahagymát felkockázom, a fokhagymát felaprítom. A cukkinit hosszában fél centis szeletekre vágom, majd egy zöldséghámozóval hosszú csíkokra szelem. Így készül a cukkini linguine.

A legnagyobb lábosomban jócskán sós vizet forralok.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZxRG7uoFDo4[/embed]

Kevés olajon elkezdem pirítani a bacont, hozzádobom a hagymát, ráhalmozom a cukkini-csíkokat, és pár percig pirítom az egészet óvatos kevergetés mellett. Közben fogkeményre főzöm a tésztát. A serpenyőben piruló dolgokra rászórom a fokhagymát is, majd felöntöm az egészet a tejszínnel. Amikor a tejszín is forr, rászóróm a bazsalikomot és alaposan megborsozom. Egy keveset átkanalazok a tészta főzővizéből, selymesebbé teszi a mártást a keményítős víz.

[caption id="attachment_962" align="aligncenter" ]what-kind-of-pasta A nagy tésztahatározót köszi a www.charmingitaly.com -nak.[/caption]

Ha szeretnéd tudni, hogy éppen milyen tésztát fogyasztasz, vagy éppen tartasz otthon, a fenti infografikán biztosan megtalálod az olasz típusokat. Nem lesz könnyű menet. Én szóltam előre! ;)

A leszűrt tésztával összekeverem az elkészült szószt, és frissen reszelt parmezánnal tálalom.

[gallery type="columns" ids="940,941,942,939"]

Szólj hozzá

tészta cukkini Tantric